loader-image

מהם פרחים אכילים וכיצד ניתן להשתמש בהם?

בלוג

alt


מהם פרחים אכילים וכיצד ניתן להשתמש בהם?

בדומה לעשבי תבלין, קיימים גם פרחי מאכל אותם ניתן לשלב כקישוט אכיל ואף לאכול אותם כמו שהם בכל ארוחה. מדובר בטרנד חדש ומרענן בשוק. ניתן למצוא מספר חנויות בוטיק של פרחים, אשר למדו כיצד ניתן לשלב את המוצר באופן הטוב ביותר. פרחים אכילים מוסיפים רבגוניות, טעם וצבע לכל זר או מנה עליהם הם מוגשים, מפתיעים את המקבל אותם, ומהווים אטרקציה נפלאה בכל מיני אירועים. כמו כל אוכל אחר, ניתן להשיג אותם במגוון טעמים, בין אם מתוקים, חמוצים, חריפים או מרירים. בנוסף, הם מפיצים ריח משגע.

 

פרחים אכילים – מה בתפריט

כאמור, ישנם מספר סוגי פרחים, אותם ניתן לשלב כקישוט אכיל או כמאכל לכל דבר. הנבחרים שבהם הם הורדים. השימוש הנעשה בוורדים אכילים על פי רוב, הוא בעלי הכותרת שלהם. אותם עלים יכולים לשמש כקישוט אכיל בגלידות, מנות אחרונות וקינוחים. כמו כן, ניתן להוסיף אותם למשקאות, לצד קוביות קרח, בקערות פונץ' וכדומה. שימוש אחר לעלי הורד האדומים הוא לצורך הכנת ריבות וחטיפים מסוכרים. פרחי אמנון ותמר גם הם מעולים כקישוט למשקאות. הפרח צף על פני הכוס, ומשדרג את המראה של המשקה פלאים. פרחים אלה טובים גם כקישוט לסלטים ולשימוש בקינוחים ובמנות אחרונות.

 

איזה פרח תרצו לקינוח?

כליל חורש הינו צמח מתוק שפרחיו הנהדרים פורחים הן באביב והן בחורף, ומשמשים לקישוט מנות אחרונות, עוגות ועוד. המורקליס הינו פרח עם עלי כותרת הדומים לחסה, מכאן שהוא יפה, עסיסי ומצוין לשילוב בסלטים. הבגוניה הינה מעט חמצמצה, ומהווה מרכיב נהדר לתיבול של סנדוויצ'ים, כריכים ולקישוט בצלחות וכלי הגשה אחרים. חשוב לשים לב כי ישנם כמה סוגי בגוניה שאינם אכילים, על כן יש להיעזר בבעל מקצוע בלבד לבחירת סוג הפרח המתאים למאכל.

 

יש לך אולי ציפורן חתול עשויה היטב?

מלבד היותו פרח מופלא, משמש 'ציפורן החתול' הכתום-צהוב גם לקישוט אכיל. פרחיו הצינוריים אינם אכילים, אך הפרחים הלשוניים בשוליו מתוקים וניתנים לשילוב בשלל מאכלים. עלי הכותרת רוויים פיגמנטים וניתן להפיק מהם צבעי מאכל המשתלבים היטב במאכלים רבים, כמו פסטה, מרקים, חמאה, אורז, ואפילו דברי מאפה. עלי הכותרת מתוקים, ומצוינים לקישוט במנות אחרונות. פלרגוניום ריחני הינו פרח בעל ניחוח ארומתי חזק וצבעוני במיוחד. ניתן לשלבו במשקה קל, יחד עם קוביות קרח. כובע נזיר גדול הינו פרח אכיל בעל טעם צנוני חזק למדי. פרחיו משמשים לתיבול סלט ולקישוט, תיבול חמאה וגבינות והוא מצוין גם בסנדוויצ'ים. בנוסף, מהעלים שלו ניתן להכין מאכלים ממולאים.

 

אפשר ביס מהפרח?

זכרו, לא כל הפרחים אכילים ולא ביכולתם של כולם להוסיף טעם. על אנשים בעלי אסטמה או אלרגיה להיזהר בטרם אכילתם. בכל מקרה, יש לצרוך מהם בכמויות קטנות בלבד. גם כשזה נוגע לזנים האכילים, לא כל חלקי הפרח ניתנים למאכל. בדקו היטב טרם אכילה, בדיוק כפי שהייתם עושים לפני אכילה של כל מוצר אחר. בתיאבון