loader-image

דברים שחשוב לדעת על פרחי הסתיו

בלוג

alt


דברים שחשוב לדעת על פרחי הסתיו

כמו כמעט כל דבר הצומח בטבע, גם לפרחים יש עונות מסוימות, וכמעט לכולם יש את העונה בה הם צומחים בשיאם. רוב הפרחים הגדלים בסתיו הם כאלה המגיבים בצורה הטובה ביותר לטמפרטורות נמוכות וקמלים כאשר חם בחוץ והשמש קופחת. בהתאם לזאת, כאשר אתם מקבלים זר חגיגי המורכב מפרחי סתיו, מומלץ לשמור עליו בטמפרטורה קרירה ונעימה והרחק מאור שמש ישיר על מנת לשמור על יופיו ואיכותו לאורך זמן רב.

 

הפרחים הגדלים בסתיו

ישנם שפע של פרחים יפהפיים אשר גדלים בעיקר בסתיו ויכולים להעשיר כל סידור, זר כלה חגיגי או אדניות גינה צבעוניות. ביניהם נוכל למצוא את האמנון ותמר, פרח מקסים וצבעוני הפורח גם בסתיו וגם בחורף ולא מתפקד היטב באזורים יבשים. מלבד האמנון ותמר, נמצא גם את לוע הארי, אשר צומח בעיקר בסתיו אך לעיתים גם באביב. לוע הארי הוא צמח יפהפה המגיע בשלל צבעים (ולעיתים אף בשילוב של כמה צבעים בשתיל אחד) והוא עמיד בפני טמפרטורות קרות במיוחד. בנוסף יש את הנרקיס היפהפה המכונה "מלך הביצה" וגם הוא גדל בעיקר בסתיו ובחורף. פריחה סתווית נוספת, המוכרת יותר או פחות, היא של החלמונית, הסימולוס, כובע הנזיר והכלנית המפורסמת.

 

יתרונותיהם של פרחי הסתיו

 

רוב פרחי הסתיו יפהפיים ועשירים בצבעם ובצורתם והם שורדים מצוין בטמפרטורות נמוכות. רובם ישרדו אף בטמפרטורות חורף קשות (לפחות אלו אשר בארצנו החמימה תמיד). שילוב נכון של צמחי סתיו יהפוך כל זר לחגיגי ואסתטי, ואין גינה שלא תרוויח מכמה אדניות או ערוגות עם שתילים של צמחי סתיו אשר צמיחתם מבשרת את סוף הקיץ הלוהט. פרחי הסתיו ברובם עמידים ובטיפול נכון ישמרו על יופיים לאורך זמן.

 

טיפים לשתילה נכונה בסתיו

 

לשתילת פרחים בסתיו יש לא מעט יתרונות; הקליטה של השתילים באדמה טובה וצמיחת השתילים היא מהירה. בסתיו הקרקע בה שותלים היא קרירה יותר ומתייבשת לאט יותר כך השתילים נשארים לחים. האוויר מלא בטל והוא משקה את השתילים גם כאשר אנו לא משקים אותם. בעונת הסתיו נוח לעבוד בגינה עם האדמה ויש יותר סיכוי שצמחים ישרדו את תקופת השתילה וההשתרשות באדמה. צמחים המומלצים לשתילה בעונת הסתיו הם פקעות האירוס, כובע הנזיר, נרקיס, יקינתון, רקפת, ציפורני חתול, לוע הארי, כלנית, חרצית ועוד. בסתיו מומלץ לשתול דברים נוספים ובין הדברים שגדלים היטב בעונה נמצא את צמחי התבלין כגון בצל ירוק, עירית, פטרוזיליה ועוד.